In articole

Apimondia 2017- Istanbul, Turcia

Apimondia: prima oară, nu se uită niciodată!

O dată la doi ani, se organizează în locații diferite pe glob, cel mai mare congres de Apicultură și Apiterapie din lume. În anul 2017 Istanbulul a fost gazda impresionantului congres,  și fiind atât de aproape de noi, am ales să participăm la această manifestare grandioasă.

Istanbul Congress Center a fost gazda expoziției și a numeroaselor conferințe, susținute de cercetători și medici din întreaga lume, în patru săli tematice cu desfășurare simultană.

https://www.youtube.com/watch?v=VfTtyWLW-b8

La 5 etaje sub nivelul solului a fost organizată expoziția, iar la 2 nivele deasupra au fost programate conferințele. Între cele două extreme, 7 etaje dinamice. Mărturisesc că am fost impresionată. Organizare fără pată (zic eu, care până acum am participat la congrese ce numărau câteva sute de oameni preocupați de apiterapie), cursivitate – la urcare, coborâre, restaurant, standuri, conferințe… Uluitor, aș putea spune, în condițiile în care vorbim de prezența a peste zece mii de oameni. Oare cum de aici se poate?

Apimondia Istanbul

Domeniile principale au fost: BEEKEEPING ECONOMY, BEE BIOLOGY, BEE HEALTH, POLLINATION AND BEE FLORA, BEEKEEPING TECHNOLOGY AND QUALITY, APITHERAPY, BEEKEEPING FOR RURAL DEVELOPMENT, fiecare cu subsecțiunile ei.

Mi-am dorit să ajung la cât mai multe lucrări, mai ales cele de apiterapie.

Am aflat unele lucruri noi, altele deja știute și-au găsit demonstrarea științifică în laboratoarele din Turcia – efectul antibiotic al propolisului – efectul antifungic al propolisului în candidiaza vaginală – ovule cu propolis (Robiatul Adawiyah, Muhamad Sahlan, Sri Angky Sukanto, Siti Farida – Universitas Indonesia – INDONEZIA), subiect cercetat în vitro și de dr. Aygün Schiesser, pt candida albicans și candida parapsilopsis. Efectul derivaților triterpenoizi din propolis asupra proliferării liniilor celulare – Yusnaini Md. Yusoff. Efectul aerului de stup asupra copiilor astmatici alergici la venin de albine – János Körmendy –Ungaria, și multe alte lucrări interesante.

Una merită menționată în mod special:  Integrated Apitherapy in Multiple Sclerosis – Clinical Study for 80 Patients in One Year of Treatment – dr. Cristina Aosan, o lucrare excepțională, pentru care Dr. Aosan merită felicitări. Asta nu doar pentru modalitatea profesionistă de a-și prezenta experiența, cât mai ales pentru că obține rezultate în patologia neurologică gravă și progresivă (Scleroza multipla), la care neurologia performantă a zilelor noastre doar aspiră.

O altă lucrare interesantă este cea prezentată de colega noastră din Cluj, dr. Mirela Stranț, în colaborare cu ing. Erkan Topal (Aegean Agriculture Research Institute, Izmir, Turkey)- Possible Risk and Hazard Factors for Beekeeper Health, pe care apicultorii au primit-o foarte bine.

O experiență interesantă, presărată cu idei excelente, oameni minunați și foarte pasionați de ceea ce fac. Organizare excelentă, participare numeroasa, la finalul ei s-au înregistrat 13000 participanți.

În 2019 Apimondia va fi organizată în Canada.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Imunitatea