In articole

Tiroida “leneșă”

Tiroida “leneșă” este o expresie pe care o auzim în mod frecvent, dar de cele mai multe ori nu îi înțelegem semnificația. Hormonii tiroidieni sunt implicați în buna funcționare a tuturor organelor, iar deficitul lor definește hipotiroidismul.

Cauze:

De ce apare tiroida “leneșă”? Stilul de viață nesănătos este principalul motiv, deficitele nutriționale, stresul cronic și agenții poluanți fiind incriminați în majoritatea afecțiunilor organismului.

Simptome:

Ce ne supără? Simptomele se instalează lent, persoana afectată ignorând de cele mai multe ori prezența lor sau punându-le pe seama vârstei și epuizării psihice. Ne simțim obosiți, ne concentrăm cu dificultate, uităm lucruri mărunte. Căderea părului, transpirațiile excesive, tulburările de ciclu menstrual și dificultatea de a scădea în greutate sunt printre principalele motive pentru care se ajunge la medicul endocrinolog.

tiroida “leneșă”

Soluții:

Cum ne vindecăm de tiroida “leneșă”? Abordarea terapeutică înseamnă mai mult decât substituția medicamentoasă. Ea implică identificarea cauzei și găsirea unor soluții pe termen lung, asigurând  îmbunătățirea calității vieții și prevenirea recidivelor. Astfel, ghidul spre vindecarea tiroidei va porni de la medicul endocrinolog. Acesta e persoana care ar trebui să își ia angajamentul să găsească diagnosticul și tratamentul corect.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Colon-hidroterapiaColon-hidroterapia - procedura propriu zisă