In articole

Colon-hidroterapia – procedura propriu zisă

Pacientul se pregătește înainte având două ore de repaus alimentar.

Înaintea începerii propriu zise este invitat la toaleta pentru a elibera vezica urinară, presiunea suplimentară în timpul procedurii nu este de dorit.

Trusa (import Germania) pe care o folosim în timpul procedurii este de unică folosință pentru fiecare pacient în parte, și este formată din canula transanală la care se atașează tubul de aprovizionare cu apa caldă și purificată și tubul de evacuare a apei ce va fi eliminată.

Pacientul este invitat să se așeze în poziția culcat pe o parte cu spatele spre terapeut și genunchii ușor flexați. Cu ajutorul unui gel pe bază de apă se așază în poziția potrivită canula transanală și apoi se atașează cele doua tuburi pentru apă. Pacientul este invitat să se întoarcă în poziția pe spate în care va rămâne pe toata durata procedurii.

Se introduce la presiune mică apă caldă la 38 grade Celsius, în limita toleranței pacientului, apoi se va realiza evacuarea ei împreună cu reziduurile existente. După evacuare se reia introducerea apei calde și purificate și din nou evacuarea, în câteva cicluri succesive. Pentru prima dată procedura nu durează mai mult de 45 minute.

Colon-hidroterapia - procedura propriu zisă

La final pacientul este invitat sa se orienteze iar cu spatele spre terapeut, care va extrage canula transanală.

Este invitat pacientul să meargă la toaletă pentru a evacua și ultimele resturi de apă care e posibil să mai existe în interior.

După procedură se realizează repaus alimentar pentru încă 8 h, în care se poate consuma apă, cu înghițituri mici, se pot lua tratamentele uzuale.

Se indică ajutarea florei intestinale cu 5 zile de probiotice sănătoase.

Colon-hidroterapia – procedura propriu zisă: în concluzie, procedura nu necesită o pregătire complicată dar veți vedea că oferă beneficii considerabile.

Să ne vedem sănătoși!

 

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
tiroida “leneșă”Colon-hidroterapia - cale către sănătate