Centrul transilvan de vindecare naturala

Despre noi

Cetravina

Să începem cu începutul!

Ideea a existat din anul 3 de facultate, acum…mulți ani când, ajungând să cunosc medicina clinică din spitale, am suferit un șoc. Atunci mi-am spus că trebuie să existe o variantă mai bună, în care să ai timpul necesar să FII cu acel pacient, să-l vezi și să-l înțelegi dincolo de câteva examinări de laborator, să nu-ți fie contorizată norma de lucru pe zi cantitativ, ci calitativ. Mărturisesc că am resimțit într-un mod secătuitor fizic, psihic, emoțional să lucrezi sub presiunea numărului mare de pacienți/ zi, a presiunilor șefilor sau a partenerilor contractuali.

Și după cum se spune că de la idee până la concretizare avem de parcurs un drum presărat cu …lecții șlefuitoare, iată-ne azi, după 16 ani, pregătiți să începem acest proiect.

Orientarea noastră este directă către pacient. Dacă vreți, urmărim sa-l vedem din numeroase unghiuri, să aflăm “unde doare”, “de ce doare” și prin prisma modului în care trăiește – mediu familial, relațional, profesional, nivel de stres, tipare alimentare, somn, credințe personale, obișnuințe etc, ce anume din toate acestea pot fi îmbunătățite prin metode simple și eficiente pentru a atinge o reală stare de bine. La astea adăugăm tratamentele naturale (interne, externe) metode de detoxifiere, alte terapii complementare.

M-a marcat o relatare despre medicina în China antică, în care se vorbea despre cel mai bun doctor al Chinei – era ales cel care avea cei mai puțini pacienți (pentru că își învăța pacienții să aplice metode profilactice simple și eficiente astfel încât aceștia să nu se îmbolnăvească). Un astfel de terapeut era tratat cu onoruri de Împărat. Azi observăm că valorile s-au răsturnat: cu cât se întorc mai des pacienții, cu aceleași sau cu noi boli, la ușa medicului, cu atât este mai renumit și mai bine remunerat medicul de către partenerii contractuali – e dacă vreți o prioritizare brutală a cantității, în defavoarea vindecării reale, calitative. Ba chiar frecvent aud pacienți care trăiesc cu ideea ca doar “pământul” îi va vindeca… Trist, mai ales când ceea ce experimentează sunt fie efecte adverse ale diferitelor substanțe chimice folosite ca tratament, fie stări patologice rezolvabile cu un minim efort.

Intenția noastră clară și fermă este să redefinim starea de vindecare pentru fiecare pacient în parte, să o re-valorizam, și să descoperim împreună că este suficient de importantă pentru a urmări să o experimentăm zi de zi !

E un țel prea înalt?
Vom vedea!

Nadia Todericiu

Cine suntem?

Cetravina

Dr. Nadia Todericiu – initiatoarea si coordonatoarea CENTRULUI TRANSILVAN DE VINDECARE NATURALA

Medic primar de medicina de familie
Competenta Apiterapie, Fitoterapie, Aromaterapie,
Formator
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt