In articole

Colon-hidroterapia

Colon-hidroterapia este o tehnică blândă, realizată cu ajutorul unei aparaturi performante, produsă în Germania, denumit Colon Hydromat. Acesta reușește să producă o detoxifiere a colonului în 30-45 minute. Colonul nostru este cel care absoarbe 80% din apa necesară corpului, restul de 20 % îi revine intestinului subțire.

Dimensiunea colonului este în medie de 1.2 m și are numeroase alte roluri: în absorbția și sinteza vitaminelor, menținerea florei intestinale colonice sănătoase cu efecte asupra comportamentul uman, modulând axa intestin-creier pe cale endocrină, imună și neurologică. Se vorbește mult despre un al doilea creier-creierul digestiv, care modulează inclusiv stările noastre emoționale, așa cum și invers stările noastre emoționale modulează activitatea intestinală. Spre exemplu, atunci când traversăm o perioadă stresantă avem nevoia de a merge mai des la toaletă și invers, când suntem constipați și stările noastre emoționale devin mai “uscate” suntem mai rigizi, mai încăpățânați și mai preocupați de situații materiale.

Curățarea colonului se produce natural, ritmic, ideal zilnic, după fiecare masă. În viteza cu care ne trăim zilele, de multe ori ignorăm impulsul de a merge la toaleta. Asta nu e bine deoarece astfel obligăm colonul și rectul să amâne evacuarea corespunzătoare a materiilor fecale. Acestea stagnează aproape de ieșire și dau ocazia microorganismelor, mai ales ciupercilor să se înmulțească. Ați observat numărul mare de femei care suferă de candidoză vaginală? Știți că vaginul și colonul sunt despărțite de un perete subțire, prin care candida poate trece foarte ușor? Sigur înțelegeți legătura.

detoxifiere-si-reintinerire

Dacă la amânarea evacuării adăugăm și o alimentație nesănătoasă, luată pe fugă, mestecată puțin, administrată haotic – când și cum avem timp, înțelegem de ce se acumulează toxine în corpul nostru, apar stări de tristețe sau anxietate nefondate, avem tulburări digestive de tipul balonării sau constipației și digerăm greu mâncarea. Totodată se accelerează și procesele de îmbătrânire prematură.

Pe lângă ritmarea corectă a meselor, compoziția sănătoasă și evacuarea resturilor la primul impuls de a merge la toaletă, vă propunem o metodă simplă, rapidă și foarte eficientă de revenire la normalitate: colon-hidroterapia. Încă din cele mai vechi timpuri terapeuții au găsit necesară în procesul de vindecare curățarea colonului. Fie că se realiza sub forma clismelor, cu apă simplă sau cu macerate din plante și alte remedii naturale, fie că se utilizau sub formă de combinații purgative, curățarea intestinală era mereu utilizată.

Colon-hidroterapia este sora mai mare a clismei.

Clisma realizată cu aproximativ un litru de apă/soluție curăța rectul și poate o parte din colonul descendent. Colon-hidroterapia ajunge să curețe întreg rectul și colonul: descendent, transversal și ascendent, până la nivelul cecului (joncțiunea cu intestinul subțire).

Aparatul pe care îl folosim este Colon Hydromat, produs în Germania, la standarde înalte de calitate și precizie. Funcționează semiautomat, oferind posibilitatea adaptării presiunii la toleranța și confortul fiecărui pacient.

Cum se realizează colon-hidroterapia?

Inițial pacientul este invitat la toaletă pentru a goli vezica urinară și astfel elimină presiunea suplimentară în timpul procedurii. Apoi, pacientul e așezat pe o parte, cu spatele spre terapeut. Se folosește o trusă de unică folosință care conține o canulă pe care o vom instala transanal. Pentru lubrifiere folosim un gel pe bază de apă. La această canulă se cuplează atât intrarea de apă purificată și caldă, cât și ieșirea pentru resturile ce vor fi eliminate. Pacientul se întoarce pe spate și rămâne pe întreaga durată a procedurii pe spate, cu picioarele întinse sau ușor flexate.

În modul “circuit închis” începe introducerea apei purificate în interior până în momentul în care îl va semnaliza pacientul ca destindere suportabilă, apoi urmând să eliberăm presiunea creată, prin deschiderea evacuării și să eliminăm lichidul adunat înăuntru. După o scurtă pauză procesul se reia, urmând a realiza aproximativ 4-5 cicluri într-o ședință, până la obținerea apei curate la ultima evacuare. În final se realizează extragerea canulei trans-anale și pacientul este invitat la toaletă pentru a elimina ultimele rămășițe de apă din interior. În majoritatea cazurilor nu va mai exista o altă eliminare până la formarea noului scaun, dacă sunt respectate recomandările.

Procedura va “mătura” mecanic o parte din flora bacteriană prezentă, de aceea vom recomanda administrarea probioticelor timp de 5 zile.

probiotice-colon-hidroterapie

Durata unei proceduri este de 45-60 min. Sunt necesare 2 ore repaus alimentar înainte și 8 ore repaus alimentar după procedură.

Costul unei proceduri este de 250 lei. Oferim pentru utilizare multiplă pachetul de 4 ședințe +1 ședință gratuită. Cele 4 ședințe se plătesc la început.

Efecte frecvente:

Senzație de ușurare imediat după realizare, dinamism, efervescență energetică (unii pacienți merg direct la serviciu după procedură). Dispare constipația și se îmbunătățește considerabil calitatea hidratării pielii. Odihna din timpul nopții este mult îmbunătățită, visele sunt mult mai vii și mai colorate. Crește și flexibilitatea articulară, scad inflamațiile și durerile, digestia e mult mai ușoară. Se amplifică stările emoționale pozitive: bucurie, fericire, flexibilitate, umor, voioșie.

Detoxifiere

Procedura este utilă în:

Constipație habituală, tulburări digestive, obezitate, oboseală cronică, detoxifiere, depresie, anxietate, procesele de reîntinerire și revitalizare, procese inflamatorii cronice, rigiditate musculo-articulară, ș.a.

Colon-hidroterapia – contraindicații:

Hemoroizi în faza inflamatorie dureroasă, boli inflamatorii intestinale (ex: colită, rectocolită hemoragică, enterite în faza acută), hipertensiune arterială severă, cardiopatie cronică avansată, insuficiență renală avansată, boli psihice, procese neoplazice (ex: tumori de colon), anemii severe.

Pentru alte detalii și programări vă rugăm folosiți secțiunea Contact.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Imunitateatiroida “leneșă”