In articole

Tiroida “hiperactivă”

Tiroida “hiperactivă” reprezintă excesul de hormoni tiroidieni. Aceasta este una dintre afecțiunile tiroidiene ce nu trebuie ignorată, având un impact major asupra calității vieții.

Contrar apelativului, hipertiroidismul afectează într-un mod negativ metabolismul, ajungându-se treptat la epuizarea acestuia.

Care sunt simptomele? Acuzele pacienților sunt și în acest caz nespecifice, dar ușor identificabile de către medicul endocrinolog. Pulsul rapid și neregulat, iritabilitatea, insomniile, anxietatea și transpirațiile profuze îndeamnă adresarea la medic. Scăderea marcată în greutate, cu păstrarea poftei de mâncare poate fi un simptom important, dar de multe ori considerat benefic de către pacient.

tiroida_"hiperactiva"

De ce apare? Cauzele hipertiroidismului sunt multiple: prezența formațiunilor nodulare, inflamații în regiunea cervicală, unele medicamente, excesul de IOD și afecțiunile autoimune.

În lipsa tratamentului excesul de hormoni tiroidieni duce la probleme grave de natură cardiacă, osoasă, musculară și chiar infertilitate.

Diagnosticul se realizează printr-o anamneză și o examinare amănunțită efectuată de către medicul endocrinolog, la care se adaugă o serie de teste de laborator și o ecografie tiroidiană.

Instituirea promptă a tratamentului contribuie la ameliorarea simptomelor și  previne apariția complicațiilor. De asemenea, asigurarea unui regim alimentar adecvat, însoțit de prezența condițiilor de odihnă și liniște, va completa terapia, asigurând astfel o îmbunătățire a calității vieții.

Recommended Posts

Leave a Comment

Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt
Colon-hidroterapia – Contraindicații